Stiri despre Alice Ene

De fiecare data cand a facut ceva misto, iar presa a fost acolo
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Realitatea sportiva: România nu duce lipsă de talente! Alice Ene, campioana Europei la Drift, la doar 14 ani

intro-alice-ene-realitatea-sportiva-11-oct-2021
realitatea sportiva alice ene 1
realitatea sportiva alice ene 2
realitatea sportiva alice ene 3
realitatea sportiva alice ene 4
realitatea sportiva alice ene 5
realitatea sportiva alice ene 6
realitatea sportiva alice ene 7

sursa: https://www.realitateasportiva.net/foto-video-romania-nu-duce-lipsa-de-talente-alice-ene-campioana-europei-la-drift-la-doar-14-ani

Tânăra și-a trecut în cont un succes incredibil, asta după ce a reușit să câștige Campionatul European „Drift Kings”, desfășurat la Serres, în Grecia!

Alice Ene, în vârstă de doar 14 ani, a reușit să stabilească un nou record mondial de vârstă în competițiile de Drift. Alice este fiica campionului național de drift Sorin Ene, unul dintre oamenii care a reușit să facă din drift o disciplină sportivă în România. Tot el a pus bazele Campionatului Național de Drift, sub tutela Federației Române de Automobilism Sportiv.

„S-a încheiat Campionatul European de Drift „Drift Kings”, cu finala pe circuitul Serres din Grecia. Peste 10 țări au avut piloți aliniați la start, dintre care delegația României având câțiva piloți reprezentativ. Aici mă refer la Alice Ene, Natalia Iocsak și Radu Văduva.

Toți cei trei, din această finală disputată aprig, au obținut rezultate foarte bune, iar podiumul a fost dominat de steagul României, fluturat pe catargul circuitului Serres, un circuit foarte greu, de mare viteză. Ba, mai mult, condițiile nefavorabile: ploaie torențială, alternând cu uscat, ploaie mocănească… Organizatorii au luat o pauză de câteva zeci de minute bune pentru a evacua apa de pe circuit. Nume mari nu au reușit calificarea din acest motiv.

S-a stabilit un record la nivel european și chiar la nivel mondial. Alice Ene este „Regina Europei”, „Queen of Europe”, la vârsta de 14 ani. Nu s-a mai întâlnit un asemenea record de vârstă. La clasa Pro2, circuitul fiind același, campion este Radu Văduva din România, pe locul 2 fiind un pilot din Grecia. Pe locul 3 s-a clasat Natalia Iocsak. La „Drift Queen”, Natalia Iocsak este pe locul 2.

Delegația România a început să predomine motorsportul european. Mulțumim tuturor pentru susținere, mulțumim Greciei, mulțumim organizatorilor”, a transmis Sorin Ene pentru ProSport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *