loader image

News About Alice

Every time she did something awesome and the media recorded it
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Catine.ro: Alice Ene, despre determinare și ambiție: „Părinții îmi sunt modele și în viața de zi cu zi”

Regina driftului, la Salonul Auto. Alice Ene a intrat la 14 ani în Cartea Recordurilor

Text citat de pe Euronews.ro: https://catine.ro/alice-ene-despre-determinare-si-ambitie-parintii-imi-sunt-modele-si-in-viata-de-zi-cu-zi-123908.html

Alice Ene este omul care știe ce înseamnă cel mai bine cuvântul determinare. La numai 14 ani, a scris istorie în Motorsportul românesc și cel mondial, iar ambiția ei este ceva nu poate fi descris în cuvinte. Campioana europeană la drift a acceptat cu drag invitația la interviul CaTine.ro și ne-a oferit câteva lecții de viață, pe care puțini cred că le pot afla de la tinerii la început de drum.

Alice Ene este supranumită “Regina Europei la drift” și a ajuns în Cartea Recordurilor datorită performanței obținute în 2021. Ambiția a ajutat-o să cucerească un titlul european la drift la doar 14 ani și 79 de zile. Cu toate acestea, Alice a rămas un copil echilibrat, care știe ce vrea de la ea și care sunt lucrurile care o fac fericită.

Alice Ene, despre determinare și ambiție

Alice este cel mai tânăr pilot profesionist de drift licențiat din lume și e fiica cea mare a lui Sorin Ene, campionul național și vicecampionul european la drift. Deși mulți cred că drift-ul nu este un sport pentru femei și că tatăl ei este cel care a „obligat-o” să meargă pe ciurcuit, Alice spune cu totul altceva despre ea și familia sa. Hai să aflăm mai multe despre determinarea lui Alice Ene din răspunsurile oferite în cadrul interviului exclusiv CaTine.

– Cum te-ai descrie în trei cuvinte?
– Ambițioasă, perseverentă și visătoare.

– Care sunt cele mai importante abilități pe care trebuie să le aibă un pilot de drift cum ești tu?
– Foarte multe abilități, în primul rând talent, dar trebuie să-ți și placă să faci acest lucru. Nu poți să o faci dacă te împinge cineva de la spate. Multă lume mă întreabă dacă m-a forțat tati. Nu m-a împins, dar a fost un factor foarte important. Dacă nu era el, nu știam de unde să încep.

Ce spune Alice despre pasiunea pentru drift

– Ce alte pasiuni mai ai și cum reușești să le integrezi în programul tău?
– Știu să împac foarte bine drift-ul și școala. Am mai multe pasiuni. Îmi place să schiez, am învățat să mă dau și cu placa, știu și să patinez. Îmi place și să cânt. Am făcut canto, muzică populară și muzică ușoară. Drift-ul pentru mine nu este o pasiune, este un stil de viață.

– Cum poți să conduci de la o vârstă atât de mică?
– Tati m-a învățat la 8 ani să conduc și la 11 ani am început să fac drift, dar în spații sigure. La 18 ani, când o să iau permisul, o să conduc normal și asta le recomand tuturor. La fiecare etapă, mami și tati semnează pentru mine. E un acord în caz că pățesc ceva.

– Ce obiect nu-ți lipsește niciodată din mașină atunci când ești la un concurs?
– Brățările norocoase și un lănțișor la gât. Le țin mereu cu mine, nu numai la etape. Cred în noroc și fiecare om cred că are un pic de noroc.

Ce crede Alice despre viitorul ei

Alice Ene vine dintr-o familie pentru care Motorsportul este un stil de viață. Mama ei a fost cea care i-a oferit toată susținerea de care a avut nevoie și care i-a fost alături în cele mai dificile momente. Alice este în acest moment singurul sportiv din Motorsportul Românesc care este în Guinness World Records.

Despre ea, Alice spune că are două modele în viață, pe părinții săi și că tot cea își dorește pe viitor e ca familia să-i fie alături în tot ceea ce își propune.

Un alt exemplu de sinceritate și determinare este Larisa Iordache. Află mai multe despre ea din interviu de aici.

Ce crede Alice depre succes și maturitate

– Cum te simți ca fată într-un sport predominant masculin?
– În Motorsport sunt mai mulți bărbați decât femei. La momentul actual, în România, în drift suntem doar trei fete. Eu îmi doresc să vină mai multe fete. Nu îmi este frică de competiție, nu îmi este frică dacă altă fată îmi va doborî recordul, ba chiar aș fi foarte bucuroasă pentru că asta înseamnă evoluție.

– În afară de tatăl tău, Sorin, cine îți mai sunt modele în acest sport?
– Nu știu exact în acest sport, dar tati și mami îmi sunt modele și în viața de zi cu zi. În afară de tati, modele îmi sunt mai mulți din afara țării, probabil James Deane și mai mulți din campionatul din America.

– Simți că succesul a venit și cu o doză de maturitate?
– Da. Și succesul și drift-ul m-au dezvoltat foarte mult, pe toate planurile. Am învățat foarte multe despre mine și am început să mă cunosc mai bine.

– Ce rol a jucat mama ta în ascensiunea ta?
– Mami l-a susținut și pe tati din prima zi când s-au cunoscut și din prima zi m-a susținut și pe mine. Mami este mereu pe margine, este cea mai vocală din galeria noastră.

– Există o amintire care te emoționează cel mai mult cu mama ta?
– Este prima dată când mami a stat în dreapta mea. Cred că aveam 11-12 ani. I s-a făcut rău după 2 minute și a zis că nu ar putea să facă ce fac eu.

– Cum îți dorești să arate viitorul tău?
– Sincer nu știu ce îmi rezervă viitorul. Asta răspund mereu. Îmi doresc drift, atât. Să fie alături de mine mami, tati și sora mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *