News About Alice

Every time she did something awesome and the media recorded it
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

CLICK!: Alice Ene, „regina Europei la drift”, un nou trofeu în Grecia: „Mă transform!”

click-alice-ene-articol-1
click-alice-ene-articol-2
click-alice-ene-articol-3

sursă / aticol original: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/alice-ene-regina-europei-la-drift-un-nou-2306771.html

Alice Ene supranumită „Regina Europei la drift” a demonstrat weekendul trecut că își merită această titulatură. Puștoaica de doar 16 ani a reprezentat România cu succes în Grecia la etapa Finală Drift Kings Internațional Series Final Round 2023, unde a obținut locul 1 la clasa Queen, categorie unde au fost cinci participante din: Lituania, Franța, Bulgaria și două concurente din România. Contactată de Click!, mama puștoaicei ambițioase, Cosmina Ene, ne-a dezvăluit ce emoții o încearcă atunci când își vede fata pe podium.

„Antrenamentele sunt foarte costisitoare, necesită un număr mare de anvelope…peste 20 de bucăți iar bugetul nu ne permite să ne antrenăm periodic! Îmi este puțin teamă pentru ea, emoții am o groază, mă transform, țip, urlu, plâng, alerg, așa îmi exprim eu trăirile ca mamă. Motorsportul chiar dacă se desfășoară la viteze foarte mari și gradul de pericol este foarte mare, mașinile sunt sigure și echipate cu elemente de siguranță de cea mai înaltă calitate”, a declarat Cosmina Ene pentru Click!

Banii, o problemă

De asemenea tatăl lui Alice, Sorin Ene mărturisea recent pentru Click! ce dificultăți financiare întâmpină cu fiica sa atunci când vine vorba pentru pasiunea pentru mulți cai putere:

„Este o mare problemă antrenamentul pentru noi, deoarece el costă 2.500 de euro pe două zile și este foarte mult. Lumea trebuie să știe că tenisul nu este atât de scump pe cât este Motorsport-ul. Alice face antrenamente cam de două ori pe an, atât. În rest, antrenamentele sunt în cadrul etapelor și  a concursurilor unde participă.

Înainte de concurs, cu o zi, concurenții se pot antrena pe pistă și acolo, Alice, face antrenamentele. Ea conduce de la vârsta de șapte anișori. Atunci am învățat-o, timp de un an de zile, să țină volanul în mână și să schimbe viteza, după care a început să învețe pilotajul sportiv, așa că la vârsta de 13 ani și-a luat licența de pilot profesionist”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *