News About Alice

Every time she did something awesome and the media recorded it
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

NewsWeek: O româncă, cea mai tânără „Regină a Drift-ului” din lume. Are 14 ani și s-a impus din prima cursă

NewsWeek: O româncă, cea mai tânără „Regină a Drift-ului” din lume. Are 14 ani și s-a impus din prima cursă

La opt ani, când alte fete încă preferă să îmbrace păpuși, Alice Ene a început să învețe să conducă mașina.

sursa: https://newsweek.ro/sport/o-romanca-cea-mai-tanara-regina-a-drift-ului-din-lume-are-14-ani-si-s-a-impus-din-prima-cursa

La la 11 ani, deja făcea derapaje controlate sau drift-uri, cum le spun pasionații și piloții. Iar acum, la 14 ani, Alice nu numai că a devenit cel mai tânăr pilot de drift din Europa, ci și cea mai tânără „Queen of Drift”, după s-a impus la categoria „Queen” în prima etapă a Drift Kings International Series 2021, care a avut loc pe  5-6 mai pe circuitul de la Serres (Grecia).

Sigur, până să ajungă „Regină a Drift-ului” 100% mai e cale lungă. Dacă nu intervin schimbări de ultim moment sau probleme tehnice, mai sunt șapte etape în calendarul 2021, cinci în Europa, o „super-finală” Cipru versus Europa și Supercupa Asiei. Dar faptul că Alice s-a impus încă de la debut constituie premisa principală a unei cariere cu rezultate spectaculoase.

„Ce naște din drift drift măncă”

În cazul lui Alice Ene, zicala „Ce naște din pisică șoareci măncă” devine „Ce naște din drift drift măncă”. Alice este fiica campionului național de drift Sorin Ene, „HAI”-ul pentru pasionați și cunoscuți, și unul dintre oamenii care, cu ani în urmă, au făcut din drift o disciplină sportivă în România și au pus bazele Campionatului Național de Drift, sub egida FRAS (Federația Română de Automobilism Sportiv).

Mai mult, Alice Ene participă alături de tatăl său la Drift Kings International Series 2021. Iar Sorin, „HAI”-ul, a fost vice-campion european la drift în 2016. Deci, are pe cine să se bazeze din toate punctele de vedere.

Competiția are o tradiție de peste 15 ani și, dacă la ediția din acest an s-au înscris piloți din 15 țări, înainte de pandemie pe liste se aflau peste 70-80 de piloți din aproape toate colțurile lumii.

Alice și Sorin concurează pe aceeași mașină, un BMW Seria 3 E46 special modificat pentru drift, propulsat de un motor de 2.8 litri, supraalimentat cu turbină, care dezvoltă peste 420 de cai putere.

La cursa de la Serres au participat opt piloți români: Vlad Stănescu, Edy Nita, Adam Claudiu, Radu Văduva, Natalia Iocsak, Antonio Negreanu, Sorin Ene și Alice Ene.

Adam Claudiu s-a impus la categoria „PRO2”, iar Radu Văduva a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului.

Următoarea cursă va avea loc pe 2-3 iulie, la Navarra, în Spania. Vezi tot calendarul.

Podiumuri Drift Kings International Series 2021 Serres

PRO
1. Anastasios Harkas – Grecia
2. Christos Chantzaras – Grecia
3. Marco Zakouril – Cehia

PRO2
1. Adam Claudiu – România
2. Radu Văduva – România
3. Alex Kokkonis – Grecia

Queen
1. Alice Ene – România
2. Iva Rusinova – Bulgaria
3. Natalia Iocsak – România

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *