loader image

News About Alice

Every time she did something awesome and the media recorded it
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

CLICK!: Alice, cea mai tânără fată din Europa pilot profesionist de curse

intro-click-alice-ene-cea-mai-tanara-articol

sursă / articol original: https://click.ro/actualitate/national/alice-cea-mai-tanara-fata-din-europa-pilot-7916.html

Viteza este distracţia ei, iar maşina de curse, palatul de cleştar în care este regină. Alice Ene este, la 14 ani, cea mai tânără fată din Europa pilot profesionist de curse. În urmă cu doar câteva zile a câştigat prima competiţie internaţională, uimind bărbaţi cu zeci de ani de experienţă în spate.

Alice Ene a împlinit în martie 14 ani, dar de la 8 ani a început să facă drift. Profesor i-a fost tatăl ei, Sorin Ene, care la 39 de ani este unul dintre cei mai populari şi cunoscuţi piloţi de drift din România. Cum bărbatul spune că foarte des îşi lua la curse şi soţia, se poate spune că Alice s-a obişnuit cu zgomotul maşinilor de curse şi emoţiile întrecerilor încă din burta mamei. La sfârşitul săptămânii trecute, Alice a scos capul în lume şi a concurat la Drift Kings International Series, pe circuitul Serres din Grecia. A câştigat cursa rezervată fetelor, învingând doamne şi domnişoare cu mult mai mare experienţă. S-a luat la întrecere şi cu bărbaţii, alături de sportivi din 15 ţări,  şi nu s-a făcut de râs, a obţinut locul 7 la categoria Pro2.

Tânăra a câştigat săptămâna trecută campionatul de la Serres, din Grecia

«Mă simt în largul meu când mă urc la volan»

”M-am simţit în largul meu de prima oară când m-am urcat la volan. Ştiu de la tata că dacă respect maşina şi ea mă respectă pe mine. M-am distrat, a fost foarte frumos, am trecut prin multe stări, am avut şi emoţii, dar am încercat să mă stăpânesc. A fost un traseu destul de dificil, dar mi-a plăcut mult, îmi plac provocările”, ne-a spus Alice. ”Este o muncă titanică şi sunt sacrificii enorme pentru a deveni pilot de curse, lucruri pe care Alice este pregătită şi dispusă să le facă. Iubeşte nespus de mult driftul şi maşinile. Am educat-o punând foarte mult accentul pe seriozitatea cu care tratează şi face lucrurile, ceea ce m-a făcut să pot să am o discuţie serioasă cu ea  pe tema curselor de drift  şi a înţeles ceea ce implică”, a spus mândru Sorin Ene pentru click.ro. Cei care vor să o vadă pe Alice concurând, o pot face la prima etapă a Campionatului Naţional de Drift, care se va desfăşura pe 12-13 iunie, la Transilvania Motor Ring.

Click! spune

Driftul e un stil de pilotaj, denumit şi arta derapajelor controlate. Este un sport automobilistic în care șoferul se folosește de accelerație, frână, ambreiaj și direcție pentru a induce intenţionat mașinii derapajul. Prin mișcările imprimate mașinii, sunt cauzate pierderi de tracțiune la roțile din spate în curbe, menținând în același timp viteza și controlul vehiculului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *