News About Alice

Every time she did something awesome and the media recorded it
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Prosport.ro: Alice Ene, adolscenta care a devenit „Regina Drift-ului” la doar 14 ani. A adus României o medalie de aur: „Îmi plac provocările” | VIDEO

intro-articol-prosport-alice

Alice Ene, o adolescentă din România în vârstă de numai 14 ani, a câștigat prima etapă a Drift Kings International Series 2021, la categoria „Queens”.

Text citat de pe Prosport.ro: https://www.prosport.ro/alte-sporturi/alice-ene-adolscenta-care-a-devenit-regina-drift-ului-la-doar-14-ani-a-adus-romaniei-o-medalie-de-aur-imi-plac-provocarile-video-19274284

Fata a debutat cu succes week-end-ul trecut în motorsport-ul mondial și a devenit cea mai tânără „Regină a drift-ului”, aducând României o medalie de aur.

Pasiunea fetei a început la vârsta de 8 ani, când copiii de vârsta ei preferă, de obicei, să se joace.

Alice Ene, adolscenta care a devenit „Regina Drift-ului” la doar 14 ani. A adus României o medalie de aur

Ea a învățat să conducă mașina, iar la 11 ani făcea deja derapaje controlate (drift-uri).

„M-am distrat, a fost foarte frumos, am trecut prin multe stări, am avut și emoții, dar am încercat să mă stăpânesc. A fost un traseu destul de dificil, dar mi-a plăcut mult, îmi plac provocările.

În calificări am avut 63 de puncte, se bazează pe spectacol, pe unghi, n-avem voie să îndreptăm mașina, dacă îndreptăm puțin mașina avem 0 puncte, iar dacă facem spin sau ieșim în decor, iar 0 puncte”, a spus Alice pentru Antena3.

La 14 ani, Alice nu deține numai titlul de cel mai tânăr pilot de drift din Europa, ci și cea mai tânără deținătoare a titlului „Queen of Drift” („Regină a Driftului”), după ce s-a impus la categoria „Regină” în prima etapă a competiției care s-a desfășurat în Grecia, pe circuitul de la Serres.

Alice este fiica campionului național de drift Sorin Ene, unul dintre oamenii care a reușit să facă din drift o disciplină sportivă în țara noastră. Tot el a pus bazele Campionatului Național de Drift, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, scrie Newsweek.

Fata a participat alături de tatăl ei la competiția din Grecia, prezența lui acolo reprezentând un sprijin pentru tânăra pilot.

Alice concurează pe o mașină BMW Seria 3 E46, modificată special pentru derapajele controlate. Autovehiculul are un motor de 2.8 litri Turbo și 420 de cai putere.

La evenimentul din de la Serres au participat opt piloți români: Sorin și Alice Ene, Vlad Stănescu, Edy Nita, Adam Claudiu, Radu Văduva, Natalia Iocsak și Antonio Negreanu.

Adam Claudiu s-a impus la categoria „PRO2”, iar Radu Văduva a urcat pe cea a doua poziție a podiumului.

Următoarea competiție de acest gen se va desfășura în Spania, la Nevarra, în perioada 2-3 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *